Het gebouw en openbare ruimte

Ook niet onbelangrijk: waar kan je je auto kwijt? Iedere woning beschikt over een of twee eigen parkeerplaatsen in het groene achtergebied. Je bereikt deze via de Bloemaertlaan. En je fiets? Die kun je kwijt in je eigen berging.

De hoofdentree van de appartementen en voordeur van de eengezinswoningen bereik je via de bloemaertlaan en het Van der Astpad. Het trappenhuis is ook bereikbaar vanaf de achterzijde van het gebouw.

De directe omgeving

In de directe omgeving van De Bloemaert vind je eigenlijk alles wat handig is, van het winkelcentrum De Hoef aan de Van Ostadelaan, tot een apotheek en een tandartsenpraktijk. Het plan zelf ligt in een mooie groene omgeving, compleet met molen en een vaart. Stap je de voordeur uit dan sta je op de Bloemaertlaan en het Van der Astpad. In vijf minuten lopen ben je al in het Natuurpark Egmonderhout, waar verschillende sportclubs zitten gevestigd, zoals Alcmaria Victrix Voetbal en Alcmaria Victrix Honk- & Softbal. Ook zit hier het Centrum Natuur Instituut Heukelshof met een blindentuin die altijd geopend en voor iedereen toegankelijk is, en waar meer zintuigen dan alleen ‘zien’ geprikkeld worden.

Stap je de voordeur uit en ga je meer richting de stad, dan bots je na vijf minuten fietsen al tegen de Singelgracht aan. Het centrum is dus echt om de hoek! Je hoeft alleen maar door de stad rond te lopen om de Alkmaarse cultuur te ervaren: een blik op het Stadhuis of een van de vele prachtige oude panden is voldoende. En je kan je altijd nog meer in de cultuur onderdompelen door een van de monumenten in het centrum te bezoeken. Natuurlijk zijn hier ook alle winkels aanwezig die je van een echte stad mag verwachten. Alles is letterlijk in de buurt.

Aan de rand van de stad, in de wijk De Hoef, is alles goed bereikbaar en ben je zo in het centrum. Maar je zit ook midden in een mooie historische en groene omgeving met uitkijk op de 16e-eeuwse molen en het Natuurpark Egmonderhout op loopafstand.

Vanuit De Bloemaert fiets je in zes minuten naar het station en hiervandaan staat heel Nederland voor je open. Iets meer dan een half uurtje in de trein en je staat midden in Amsterdam. Of je neemt de auto en rijdt er in 40 minuten naartoe. Ook naar Haarlem is er een directe verbinding met de trein en wil je juist de natuur opzoeken, dan pak je de bus en sta je binnen 20 minuten op het strand bij Egmond aan zee. Fietsen gaat overigens net zo makkelijk. In een half uurtje rijd je door de mooie omgeving van het Egmondermeer om vervolgens uit te waaien op het strand - meteen je beweging gehad!

Een account aanmaken doe je hier

Om op de hoogte te blijven van het project "De Bloemaert" kan je via deze link een account aanmaken.